Utilizamos cookies propias y/o de terceros para realizar el análisis de la navegación de los usuarios de nuestra web. Más información.
Videoconferències amb els centres penitenciaris
En virtut del conveni signat entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Consell de l’Advocacia Catalana, l’advocacia de l’ICAT pot realitzar videoconferències amb els interns de les presons catalanes dels quals portin la defensa, estalviant-los temps i costos de desplaçament.
Aquestes videoconferències es duran a terme des d’alguna de les sales que l’ICAT té habilitades per a que les persones lletrades puguin reunir-se amb els seus clients.
Els centres penitenciaris que tenen disponible aquest servei són:
- Brians-1
- Brians-2
- Quatre Camins
- Lledoners
- Puig de les Basses
- Mas Enric
- Dones
- Joves
- Ponent
També està disponible pels centres educatius de Justícia Juvenil següents:
- Can Llupià
- El Segre
- L’Alzina
Les peticions de videoconferències les hauran de gestionar els lletrats des de dins del portal E-Justícia.cat. Us recomanem que consulteu el manual per a fer us del sistema de videoconferències a través d’E-justícia. Malgrat això, us resumim els passos a seguir i us detallem les qüestions principals a tenir en compte.
Instruccions per concertar cita a través del sistema de videoconferència:
- És imprescindible disposar del carnet ACA actualitzat i amb el PIN vigent.
- S’ha de generar el passi de presó a través de la plataforma de RedAbogacía, com es fa en l’actualitat.
- El passi de presó genera un codi de seguretat que consta al mateix passi i que serà necessari per concertar la videoconferència.
- El Portal del Professional del Departament de Justícia (E-Justícia.cat) és la plataforma des d’on es fa la reserva de la videoconferència (Consultar el manual per a fer us del sistema de videoconferències a través d’E-justícia).
- Una vegada s’hagi entrat a E-Justícia, al menú vertical que hi ha a l’esquerra de la pantalla, cal anar a l’opció “Reserva de videoconferències”.
- Automàticament s’obrirà la plataforma per fer la reserva. S’ha d’anar desplegant el menú de l’esquerra per clicar a “Llistat” i després clicar a “Sol·licitud”, opció que es troba a sota del formulari.
- Clicant a “Sol·licitud”, la plataforma demana el codi de seguretat del passi de presó.
- Una vegada introduït el codi de seguretat ja es podrà reservar dia i hora per fer la videoconferència.
- Finalitzat el procés de formalitzar la reserva, caldrà esperar la confirmació del centre que arribarà a través del correu electrònic.
- Rebut el correu electrònic de confirmació, l’advocat haurà de personar-se el dia i hora reservat a la seu de l’ICAT (C/Enric d’Ossó 1, 2n pis).
Aspectes a tenir en compte:
- Les reserves s’han de fer obligatòriament amb una antelació mínima d’un dia laborable per tal que el centre disposi de temps suficient per confirmar la reserva.
- De moment només es pot assignar un intern per videoconferència.
- L’horari fixat per l’ICAT per a dur a terme aquestes videoconferències és:
- Dilluns a dijous de 9:15h a 17:00h.
- Divendres de 9:15h a les 15:00h - En el moment de fer la reserva, l’advocat haurà de concretar quina serà la durada de la comunicació (en franges de 30 minuts, amb un màxim de 60 minuts per videoconferència). No s’admetran reserves consecutives d’una hora del mateix advocat amb el mateix intern.
- La plataforma no permetrà fer reserves en els següents casos:
- En els festius aplicables a la ciutat de Tarragona.
- Durant el mes d’agost.
- En casos en els que ja existeixi una reserva prèvia. La plataforma permetrà conèixer la disponibilitat en el moment de fer la reserva.
- El centre penitenciari pot no admetre la reserva de videoconferències per motius de seguretat o de disponibilitat de l’intern. En aquests casos caldrà fer una altra reserva.
- Arribat el moment de celebrar-se la comunicació, l'ICAT comprovarà que la identitat de l'advocat/-da que es presenta és la de l'advocat/-da acreditat a la designa i no permetrà que es celebri si es presenta un altra persona en el seu lloc.
- En l’espai destinat per dur a terme aquesta activitat s’han de seguir les mateixes normes i protocols que en les entrevistes en viu als centres penitenciaris. El servei compta amb un sistema de videovigilància amb senyal únicament visual (no disposarà de senyal de so ni aquest podrà ser gravat per garantir la confidencialitat de l’entrevista entre client i advocat).